Sunday, February 28, 2010

Akukah itu?

Bile kite terlampau gembire dan berpuas hati dengan ape yang kite miliki hari ini, kadang kadang kite terlupe kepade orang lain yang tidak memiliki ape-ape.

Aku selalu terlupe dan alpa dengan keadaan sekeliling aku. Bile aku terlupe, aku akan merasakan bahawe aku lah yang terbaik dan memiliki semue bende. Namun, disebalik semue itu, aku sedar ape yang aku miliki sekarang hanyalah dunia semata-mata. Aku kaget. Aku cuak. Aku tarik nafas dalam-dalam. Aku berfikir dengan hati yang tenang. Aku cube carik balik ape yang ade dalam diri aku ni yang membuatkan aku begitu taksub dengan semue ini. ahh....dunia ni cukup melalaikan aku. Dan aku tak mahu kalah kepadanya!

Bangun yaya bangun!!




Dah petang dah ni dek nun...aduyaii....



nota kaki: Jangan tido petang-petang. Nanti kepale jadik senget..=p

Saturday, February 27, 2010

Bile la aku nak gemok ni?

Take a break jap lepas study nota ke 2 subjek behavior sambil makan bege daging beli tadi kat cafe. Aku nak gemok sebab tu aku plan tetiap malam nak makan bege dulu before tido. Kawan aku kate kalau aku go on berdiet mcm ni selame beh kurang sebulan boleh menjadi diet aku nak gemok ni..heh...Tengok la takat mane aku leh teruskan aktiviti tak sehat ni. Salunye cakap2 teh o jek..hehe..

Berat aku kini boleh dikatekan dah underweight. Nampak tulang temulang je ha. Kalau angin tiup konfem terbang. Dedulu aku agak berisi la jugak an. Tapi semenjak due menjak nih selera nak makan takdek langsung. Sekali tu bile nampak nasi pun boleh loye anak tekak..huhu..masalah..

Sambil2 menyuap bege ke mulut, tangan dok klik2 kat laptop tengok update terbaru kawan2 kat fesbuk. Post2 yang salu aku bace asik2 busan la, tensen la, bengang la, nak tido la, gado ngan aweks la...haish..busan aku nengok. hah.. yang satu ni interesting skit. Pasal ketidakpuashatian kawan2 batch aku dengan batch2 junior..woh...nak post pun kasi ayat2 18sg/sx..huish...satu dunia bace...hehe...yang masalahnye kaum2 lelaki ni kalau dorang marah mesti dorang sebut dorang 'punye' tu. Ala..pepaham la sendiri kan..aku malas la nk eksplen banyak2...heh....

kenape dan mengape ye?

k xpela...aku pun memang takdek bahan nak taip entry baru ni. Otak tengah hang same macam laptop aku ni ha. Tengah2 keje belambak la die nak buat hal. Aku giget karang.huh!

nota kaki: woih bege aku tak habes!!sape nak habeskan..??

Thursday, February 25, 2010

Kisah kesetiaan

sobsob..(TT)

Sedih tak hilang lagi ni.....*huuu*

Kat sini aku nak promote satu crite yang aku rase terbaik sampai buat air mate aku menitis macam paip pecah...hehe....

Tajuk die Hachiko: A Dog's Story.



Kisah pasal seekor anjing yang sangat loyal pada tuan die. Setiap hari Hachiko akan teman tuan die ke stesen keretapi untuk pergi bekerja dan akan kembali pade petang hari untuk menjemput tuan die balik ke rumah. Satu hari semase kat tempat kerja, tuan die sakit dan passess away. Hachiko setia menunggu tuan die balik dari kerja tapi tuan die tak muncul muncul. HAchiko masih setia menanti kepulangan tuan die kat tempat yang same setiap hari selama 9 tahun. Last2 Hachiko pun passess away gak.

Crite ni based on a true story kat Jepun. Skang ni ade statue Hachiko tengah duduk menunggu tuan die kat depan stesen Shibuya sebagai tanda peringatan.

Memang lepas korang tengok cite ni akan tersentuh kaw kaw punye la. Siap tersedu-sedu lagi bile masok part yang last tu. hoho..



nota kaki: pasni nak namekan kucing aku Hachiko..hehe..cute pe!=)

Sunday, February 21, 2010

How smart is your right foot?

Nak try sesuatu tak kawan2?

hahahahahah...(aku gelak dulu..^^)

Ok..cube korang buat ape yang aku suruh buat ni. Tak lame dan tak susah pun. Kalau tak buat rugi plak tak mencube..hehe...

Ok...Bende ni cume nak konfiuskan pale otak kite jek. Ok macam ni:

1) Sambil2 korang duduk atas kusi meja ngadap laptop ni, korang angkat kaki kanan pastu pusingkan kaki korang mengikut arah pusingan jam.(clockwise kate brat pitt),

2) Skang, mase korang tengah gerakkan kaki kanan korang tu, angkat tangan kanan korang ke atas patu gerakkan mengikut arah lawan jam.(anti clockwise). Secara otomatik kaki korang tu akan berubah direction.


Dah cube? jadik tak?hehe...kalau terer cube la buat smpai korang berjaye..hehe
Selamat mencuba...^^,

Tuesday, February 9, 2010

Nak main rubik's cube!

Bismillah....

Tahu tak game rubic's cube? Ala yang ni...Semalam aku pegi pasar malam. Skali aku ternampak bende alah ni. Saje je gatal-gatal nak beli. Murah je weh RM3.

So balek rumah eksaitet plak an nak main. First attempt. Perghh....susah jugak nak buat. Second attempt aku dah garu-garu kepale dah. Ok. Third attempt....ngaaa...ok aku give up!

hahaha..

Dulu aku penah je main game ni. Time skolah rendah dulu. Nak main tipunye aku suke cabut pelekat kaler2 tu pastu tampal balek kat kaler2 yang same. Konon2 nak tunjuk terer la kat kawan2 dapat solve kn game ni. hee....

Permainan ni memerlukan kepandaian dan kebijaksanaan korang menyusun cube mengikut warna yang same. hah...kalau korang kreatif dan bijak bestari, cube la solvekan game ni pastu ajar aku plak ea?^^




video


Leh ke terer ceni?uuuuuu....

Wednesday, February 3, 2010

friendship contest

Saye pun nak join contest ni jugak...^^

sila klick pic untuk ke blog penganjur..=p

Tarikh tutup penyertaan adelah pade 12 februari 2010.

Ni kawan-kawan saye. Saye sayang kawan-kawan saye..=p



Dari blakang ke depan iera, Aien, zaa, yaya, iepah, eja.

Nak cite pasal kawan-kawan ni, aku rase tak cukup 2 hari aku nak menulis. Banyak sangat kenangan start dari la first sem bile muke masih lagi nerd2 seme smpai dah final sem ni bile mane masing2 nak tunjuk kekuasaan sebagai final year student. Nakal kami ni.hehe...btw, aku sangat rindukan kawan-kawan aku ni seme. Bile masing-masing dah busy smpai kadang2 kami takdek mase nak spend mase same2.

Tetibe sayu hati weh tak lame lagi kami akan berpisah...*sobsob*

Sayang kamu semue...^^,

Tuesday, February 2, 2010

Time is running out

Bismillah...

Hari yang indah hari ni. Aku memuji kebesaranNYA. Allahuakbar3x....

Sikit lagi nak habis projek. Sikit lagi nak tamat blajar. Mase tinggal sikit saje lagi. Aku dah tak boleh nak buang mase.



All the best for me..^^,

Akal tu letak kat kepala ok?

Ada satu mase aku boleh consider dengan setiap aduan, luahan dan rintihan sesetengah individu ni bile dilanda masalah, tapi aku juge manusia biase yang kadang2 akan fed up dengan setiap luahan yang tiade penghujungnye......................................

duh~

Paham tak perasaan sangat irritating atau anoyying?tahu tak ekspresi muke 'aku busan ah' ataupun 'boleh tak aku cekik ko' takpun 'boleh tak ko belaahhh....'

erghh...


Ok. Aku ni boleh kate seorang pendengar yang bagus or bahse bandonye a good listener. oyeh..aku akan dengar dengan baik tanpe mencelah dengan segala masalah yang melanda sahabat2 aku. Dan aku juge akan memberikan sedikit cadangan atau pandangan yang aku rase bagus dan sesuai dengan situasi masalah2 mereka tadi. Tapi aku ni bukanlah layak nak jadi kaunselor mahukan pembimbing rakan sebaya memandangkan aku sendiri pun kadang2 susah nak overcome problem2 yang kadang2 menyesakkan dada aku. Tapi as a friend, kite kenelah share problem bile kite tak dapat nak settle kan. Itulah gunanye kawan kan?

Tapikan, bila dah seseorang individu tu (name masih dirahsiakan) asik2 mengadu, pusing2 bende yang same je, cerite macam2 masalah tapi tak buat ape2 pun nak selesaikan masalah tu, lepas mengadu masalah pastu dok goyang kaki, klo centu bile bende tu nak selesai dek nun. Yang korang tahu nak expresskan ketidakpuashatian dan mengeluh jek, tapi satu bende pun tak buat untuk perbetulkan masalah, klo ceni mane orang tak fedup weh. Tapi bikin hati panass ajee...

Okla. Aku pun taknak la marah2 over the limit kan. Kasi jiwe kacau jek. Kite pun ade gak problem,ni nak selesaikan problem orang lain plak. Masalah la ceni.....haih..

Ade akal tu silalah gunekan ke arah yang tepat! Banyak mengeluh pun tak dapat faedahnye bile takdek effort nak perbetulkan keadaan. Ade paham?





Ok. Tutup lampu!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails