Tuesday, February 2, 2010

Akal tu letak kat kepala ok?

Ada satu mase aku boleh consider dengan setiap aduan, luahan dan rintihan sesetengah individu ni bile dilanda masalah, tapi aku juge manusia biase yang kadang2 akan fed up dengan setiap luahan yang tiade penghujungnye......................................

duh~

Paham tak perasaan sangat irritating atau anoyying?tahu tak ekspresi muke 'aku busan ah' ataupun 'boleh tak aku cekik ko' takpun 'boleh tak ko belaahhh....'

erghh...


Ok. Aku ni boleh kate seorang pendengar yang bagus or bahse bandonye a good listener. oyeh..aku akan dengar dengan baik tanpe mencelah dengan segala masalah yang melanda sahabat2 aku. Dan aku juge akan memberikan sedikit cadangan atau pandangan yang aku rase bagus dan sesuai dengan situasi masalah2 mereka tadi. Tapi aku ni bukanlah layak nak jadi kaunselor mahukan pembimbing rakan sebaya memandangkan aku sendiri pun kadang2 susah nak overcome problem2 yang kadang2 menyesakkan dada aku. Tapi as a friend, kite kenelah share problem bile kite tak dapat nak settle kan. Itulah gunanye kawan kan?

Tapikan, bila dah seseorang individu tu (name masih dirahsiakan) asik2 mengadu, pusing2 bende yang same je, cerite macam2 masalah tapi tak buat ape2 pun nak selesaikan masalah tu, lepas mengadu masalah pastu dok goyang kaki, klo centu bile bende tu nak selesai dek nun. Yang korang tahu nak expresskan ketidakpuashatian dan mengeluh jek, tapi satu bende pun tak buat untuk perbetulkan masalah, klo ceni mane orang tak fedup weh. Tapi bikin hati panass ajee...

Okla. Aku pun taknak la marah2 over the limit kan. Kasi jiwe kacau jek. Kite pun ade gak problem,ni nak selesaikan problem orang lain plak. Masalah la ceni.....haih..

Ade akal tu silalah gunekan ke arah yang tepat! Banyak mengeluh pun tak dapat faedahnye bile takdek effort nak perbetulkan keadaan. Ade paham?





Ok. Tutup lampu!

4 comments:

Legasi Piston Pecah said...

ye..akal saya kt kepala..kalo kt lutut susah sikit nanti..hihi

khalisyaa said...

hehhe..
pandai2....

Lt. Danny Rock said...

aku suka entri nih.. bgus la ko nih.. ada bakat jd cekgu kaunseling nih he3

khalisyaa said...

hahaha..
yo yo oo jela tu...
seme orang dikurniakan dengan talent memotvasikan diri sndri..
cume cara je berbeza...
huhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails