Thursday, February 25, 2010

Kisah kesetiaan

sobsob..(TT)

Sedih tak hilang lagi ni.....*huuu*

Kat sini aku nak promote satu crite yang aku rase terbaik sampai buat air mate aku menitis macam paip pecah...hehe....

Tajuk die Hachiko: A Dog's Story.



Kisah pasal seekor anjing yang sangat loyal pada tuan die. Setiap hari Hachiko akan teman tuan die ke stesen keretapi untuk pergi bekerja dan akan kembali pade petang hari untuk menjemput tuan die balik ke rumah. Satu hari semase kat tempat kerja, tuan die sakit dan passess away. Hachiko setia menunggu tuan die balik dari kerja tapi tuan die tak muncul muncul. HAchiko masih setia menanti kepulangan tuan die kat tempat yang same setiap hari selama 9 tahun. Last2 Hachiko pun passess away gak.

Crite ni based on a true story kat Jepun. Skang ni ade statue Hachiko tengah duduk menunggu tuan die kat depan stesen Shibuya sebagai tanda peringatan.

Memang lepas korang tengok cite ni akan tersentuh kaw kaw punye la. Siap tersedu-sedu lagi bile masok part yang last tu. hoho..



nota kaki: pasni nak namekan kucing aku Hachiko..hehe..cute pe!=)

5 comments:

fndrocka said...

tggu selama 9 tahun?

perhh...ni kalau bini mesti dh kawin lain.hehe.

org2 yg nampak anjing tu menunggu tiap hr mesti sayuu

khalisyaa said...

yerp..
memang...orang2 yg lalu lalang situ semedah kenal ngn hachi..
mmg sayu beb!

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

sedihnya... belum tengok lagi dah rasa sedih....whooo

Lt. fDanialz said...

comey hanjeng~

khalisyaa said...

haaaaa....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails