Tuesday, February 9, 2010

Nak main rubik's cube!

Bismillah....

Tahu tak game rubic's cube? Ala yang ni...Semalam aku pegi pasar malam. Skali aku ternampak bende alah ni. Saje je gatal-gatal nak beli. Murah je weh RM3.

So balek rumah eksaitet plak an nak main. First attempt. Perghh....susah jugak nak buat. Second attempt aku dah garu-garu kepale dah. Ok. Third attempt....ngaaa...ok aku give up!

hahaha..

Dulu aku penah je main game ni. Time skolah rendah dulu. Nak main tipunye aku suke cabut pelekat kaler2 tu pastu tampal balek kat kaler2 yang same. Konon2 nak tunjuk terer la kat kawan2 dapat solve kn game ni. hee....

Permainan ni memerlukan kepandaian dan kebijaksanaan korang menyusun cube mengikut warna yang same. hah...kalau korang kreatif dan bijak bestari, cube la solvekan game ni pastu ajar aku plak ea?^^




video


Leh ke terer ceni?uuuuuu....

6 comments:

Anonymous said...

bukan ade yg laju lagi ke?
cuba check kt metacafe...hehe

Lt. Danny Rock said...

laa kubik..
meh aku tolong ajar..

level 1: buat tapak bawah, amek jer 1 kaler dulu..

level 2:then samekan kaler tepi tapak tu

level 3:samekan kaler semua bahagian kat sebelah tapak tu

level 4: wat atap

level 1:very easy
level 2:easy
level 3:medium
level 4:hard

stakat ni aku salu tersekat kt level 4.. salu tak lepas huu

khalisyaa said...

danny ajar la lagi..
xpaham..
huhu

anon: ade g ke?hee...ni amek je mane2 vid kt youtube

Lt. Danny Rock said...

cm ni la.. aku ajar basic jer dulu..
1st2 ko blaja wat samekan 1 kaler dulu(tapak) kemudian bila ko dh power sket br wat kt kaler lain

haa tunggu aper lagi? cepat la wat buat.. dh siap tanye kat sifu nnt

Lt. Danny Rock said...

"Nafsu mengatakan wanita cantik atas dasar rupanya,
Akal mengatakan wanita cantik atas dasar ilmu dan kepandaiannya
Hati mengatakan wanita cantik atas dasar akhlaknya,
Dan iman mengatakan wanita cantik atas dasar agamanya"

untuk maklumat lanjut, boleh la rujuk ke Kecantikan seorang wanita mengikut pandangan seorang lelaki

faizu said...

oh..really hate dis game...susah!!grr!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails