Saturday, December 26, 2009

Baru nak buat lesen kete weh!

Bismillah..

Hari ni hari sabtu. Ade kelas teori kereta. Ye...aku baru nk amek lesen kete. Agak lambt di situ. Cikgu driving iaitu abg Rashid kate nk amek kat kolej kul 8.00 pagi dan aku bangun kul 7.57pagi. Korang rase ape patut aku buat? Tengah sedap2 tido di pagi yg lembap sbb mlm td ujan serta diselimuti dengan comforter curik kat bilek kawan, terase mcm nak bangun keesokan paginye plak.heh..namun terbantut hajat nk bangun lmbt sbb tetibe dikejutkan dengan jeritan lagu Lenka The Show. 'i'm just a little bit caught in the middle night...lalallaaa..~~'."haluu...semekom, ni abg RAshid,kamu tggu kat depan blok ye. Saye dah otw nih.." Abg rashid berkate. "ow...ok..saye tgh siap nih..." kate aku smbil pure2 batuk. Cover beb! Klo tak kantoi aku baru bangun. Tengok jam pkul 7.57 pagi.wah!siyes ke ni?Pastu aku teros jek meloncat dari katil, capai tuala dan tros sprinter g toilet. Aku mandi tak smpai 1 minet pn. Kagum kagum! Sambil2 nk bertacap2 tu aku pun test2 suara ni spy hilang serak2 basah ala2 ella tu.2 kali 3 kali. Ok..! suara dah kembali normal. Tapi mate sepet baru bangun tido ni plak mane nk sorok nih?haih..tetibe henpon berdering lagi. Abg Rashid.."saye kat bawah dah ni..."wallaa....segera menampar2 pipi skit serta menjengilkan bijik mate dengan harapan hilanglah muke macam baru bngn tido ni. gagal! Memang takleh nak buat ape la kan. Kemudian aku pn turun ke bawah blok dan teros masok ke dalam kete smbil tersenyum dan di balas oleh abg RAshid. Nasib die tak tego.Fuh! Bergeraklah kami ke destinasi yg dituju iaitu ke institut memandu wangsa Broga. Agak jauh jugaklah dari kolej. Dengan pemandangan yg agak mendamaikan di pagi hari tu. Dalam kete plak psg aircond. Sejuk! Bergoyang2 lah aku ke kanan dan ke kiri mengikut alunan muzik di radio sambil menutup mate. uuu....ngantok nye sal leh lak terlelap lam kete kan. Maklumlah malam tadi buat OT depan laptop. Tanam sayo. Tido dekat kul 3pagi.heh.....

Ok. Masok kelas teori kete yg agak seronot. Sbb cikgu pceramah tu sgt klaka. Mmg sepanjang2 kelas tu asik gelak manjang. Sampai satu saat tu aku rase mcm nk mati pecah perot dan mulut sbb ketawe berdekah2 secara sopan. Siyes tak tipo! PAstu plak kebanyakan orang2 kat situ seme budak lepasan SPM. Aku jek agak tercicir dlm kelas tu. Nasib la muke nmpk mcm budak2 skola kan. heh~ Dan kelas pn berterusan smpai laa pkul 5ptg baru aku smpai kolej. letih weh..mcm wat part time. Then aku pn teros masok bolek dan kembali ke katil lalu menarik comforter yg tak sempat dilipat pagi tadi. Dan orkestra pn bermule...

kroih...kroihh.....~~~~~

3 comments:

Melz said...

semoga berjaya keh :)

bEEdLE d' bARd said...

hehe, madi smeinit je? laju giler... =)

cik ros said...

hehe..cik ros tggu msa nk ambik test jpj kete je ni...agak kelmbtan gak la ambik lesen ni...=D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails