Monday, December 28, 2009

Seri dah hilang..(T T)

Mode sedey..*sobsob*

Minggu lepas aku terjumpe sekor anak kucing yg sgt comel kt depan kolej blok aku. Kemudian aku bagi name die Seri. Kawn2 aku seme tak setuju aku letak name tersebut namun...ah..aku yg jmpe kucing tu sukati la aku nk bubuh name ape pn kn? Dalam hati berkate. MAse aku jmpe tu Seri lembik jek tak bermaya sbb die demam. Aku pn decide nk jage Seri kejap kat bilik smpai la die sehat. Pastu aku bagi Seri makan, mandi kan Seri dan main dengan beliau. Seri pun dah pndai berak kat pasir yg aku sediakan dalam kotak. Pasir tu aku letak kt dlm toilet. Klo die mengiaw depan aku tu mean Seri nk berak la tuh. Pastu aku cepat2 bawk die gi toilet then Seri pn cangkung kat pasir tu..hehe...suke tgk. Klo Seri tak nmpk pasir die tamo berak. Die tahan jek smpai la aku bawk die g toilet. Seri tak berak merata2. Aku sediakan tempat tido Seri kat dlm kotak. Kotak tu aku alas dengan tuala buruk. Tapi Seri suke tido seblah aku. Bile die dah penat main die terus jek duduk dan baring kat selimut yg aku pkai mse nk tido. Skang Seri pn dh kembali sehat dan terover aktif plak. Asik2 nak main. Pastu gigit2 tangan aku. Kaco aku main laptop, kaco aku mase tgh makan.

Kelas dh nk start isnin ni. Kawan2 housemet seme dah balek kolej termasokla rumit aku. Rumit aku plak tak suke kucing. Aku pun risau kemain sbb takmo la buang Seri. Aku dh syg sgt kat Seri nih. Tapi, sbb nk jage hati kawan, aku pn decide nk letak Seri kat tempat mase mule2 aku jmpe die tu. Dengan harapan die akan duduk dan bermain2 kat situ jek. Pagi tu lepas subuh aku letak Seri kat luar. Sedih pn ade, risau pn ade. Xpe2, jap lagi aku datang balek nk main2 dgn Seri. Muke aku pn dah berseri2 dah ni. Pstu aku mntk kawan aku belikan makanan kucing utk Seri. Manela tau die lapar ke nnt. Then aku kuar gi lab, buat keje skit, dekat kul 12 baru balek bilik. Pastu cepat2 aku turun bawh balek tmpt aku letak Seri pagi tadi. Tapi Seri takdek. Aku carik sekitar blok, tak jumpe. Aku dah down dah ni. Mate pn dh agak lembab2. tahan.tahan. Pastu aku naik bilik balek. Seri tak jumpe. Manela die pegi. Risau dah ni. Petang tu aku turun bwh blok lagi carik Seri. Aku panggil2 Seri. Tapi tak jmpe jugak. Aku dh sebak dah ni. Pastu aku teros bg msj kat cik abg.

Aku: awk, Seri dah hilang.....

mase tu jugak tros berlinang air mate aku ni menangis.Siyes aku sedey!

Abg: Nnt awk carik lg k. Die tak hilang jauh tu.

Aku dh nangis teresak-esak dah ni. Risau mane la Seri hilang ni. Baru seminggu aku jage Seri aku dah rase syg sgt kat Seri. Doakan aku jmpe Seri balek ye..!

~Seri~

7 comments:

Aidi-Safuan said...

standard kucing ilang dia akan datang balik.jangan risau la..

_Yaya_ said...

seri baru hilang..tp manje..da mati semalam..ag sedih..

aku zaty said...

sabar oke..
insya Allah dye balek nty..
kucing kn pndai cri jln blek..

atie1610 said...

insyallah... sekalipun awak tak dapat jumpa dia, dia akan kenang awak sampai biler2... binatang akan sentiasa berzikir dan berdoa... jgn risau sangat k

khalisyaa said...

thanks kawan2 for ur support..
mmg sdey sbb jage Seri dngn elok before die ilang tuh..
huhuuu..~

UUN UMAR ROBI said...

ih imutnya tuh kucing, n pinter juga ya...

ternyata kucingnya indonesia sama dengan kucingnya malaysia

diganti yang lebih baik lah mesti..

UUN UMAR ROBI said...

dari yang lagi belajar bahasa malaysia nih

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails