Sunday, December 20, 2009

Belajar drp kesilapan

Blaja drp kesilapan. Takdek sape pun tak pernah buat silap. Bile kite tersilap langkah sekali, bukan bermakna kite telah gagal selama-lamanye. Kesilapan yg kite lakukan tu sebenarnye titik kepade sebuah kejayaan. Sebab tu kite kene blaja drp kesilapan yg dh kite buat. Renung balek perkare yg kite perbuat itu dan perbaikinye. Dan dengan harapan kite tak ulang balek kesilapan yg same. Jangan pulak lemah semangat dan terus berundur diri. Bangun semula dan persiapkan diri untuk kehidupan seterusnye yg bakal kite lalui. Perkare yg lepas jgn dikenang. Sbb bende tersebut dah berlaku dan kite tak boleh nak patah balek. Ape yg patut kite buat adelah perbetulkan keadaan dan terus maju kehadapan. Hidup mesti positif. Fikirkan yg terbaek untuk diri kite sbb kite akan jadi ape yg kite fikirkan. Cube untuk laksanakan sesuatu perkare yg kite mahu lakukan dengan segera sblm semangat pudar.

InsyaAllah.

Sekian...~~

4 comments:

zack zukhairi said...

testing2. ok da boley! hakhak.

anyway, nk cakap tikus2 tu comel!!

touyakaruma said...

Menjadi pun ...

"belajar dari kesilapan"

Aku dulu pun wat silap yang sama gak , takleh nak comment . Kendian aku cuba mengesan dimanakah kesilapan .

Dan daripada situlah aku belajar bahawa Pyzam tak support embeded below post

Hurmm boleh ke camnie ?

khalisyaa said...

hahhahaa...

indahnye bahse touya ni...
nway..thanks..^^

khalisyaa said...

ade byk lg zack tikus yg comel ktlab nuu..
nk tak bwk balek..??
hehe..~~~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails