Saturday, March 13, 2010

Jom panjat Broga Hill!

Bismillah...

Akhirnye tercapai gak cite-cite nak panjat Broga Hill...hoh! Brape kali plan ngan kawan2 asik fail jek. So, malas nak cakap banyak, last2 dapat pegi 3 orang je. Bedal jela, janji dapat pegi..heh..

Orait..Broga Hill ni letaknye kat Semenyih. Kirenye klo drive dari Upm tempat aku blaja ni dalam 1 jam perjalanan nak ke sane. Mule2 aku ngan kawan2 plan nak gerak pukul 630 pagi. Tapi disebabkan malam tu macam ter overeksaitet nak panjat bukit smpai takleh nak tido, dah tu boleh plak terlayan muvi smpai ke pukul 3 pagi, so pagi tu seme bangun lambat. Kami pun bergerak ke sane jam 7pagi. Ok. meh aku short kan skit jadual perjalanan kami ke Broga.

700 am - Bertolak ke Broga.

8oo am - Sampai ke Broga.(mase ni dah terang dah...xdapat nak tgk sunset..huhu)

810 am - Mule panjat.

830 am - Baru sampai kat first peak. Ade 3 lagi....

900 am - Sampai ke peak ke 4.

930 am - Mule bergerak turun..

1000 am - Sampai kat bawah...

Mase kami pegi tu agak cuak jugak memandangkan kami bertige seme pompuan. Dahla first time pegi. Mase tu tak ramai sangat orang. Yang bestnye kan orang2 yang panjat Broga ni seme peramah2. Tiap kali berselisih je mesti senyum dan say hello, or good morning. Bagus betol..hehe..Memang semput sungguh la nak panjat bukit ni. Curam. Tapi tak puas lagi. Next time ade mase nak naik lagi...^^,

Ni beberape pic kami dan pemandangan yang menarik yang sempat kami amek. Aku edit2 skit pic ni. Dah mcam pic dlsr jek..hehe...


semput gak sampai kat atas ni..






yay..dah sampai atas!!


Lompat tinggi-tinggi...yehaa


Menikmati pemandangan..



7 comments:

koru said...

wah!cantik gler pemandangan kat sne!

khalisyaa said...

mmg cantek..
try la panjat..
mmg best..!

Lt. fDanialz said...

huih seronok nyer panjat2 nih... aku memang ske panjat2 bukit dengan menikmati pemandangan nih...


aku pernah g tempat semenyih nih.. memang bes.. tapi tak pernah lak panjat bukit broga nih..

Lt. fDanialz said...

lupe nak bagitau..
khalisyaa, Anda di tagged. Sila lihat apa yang terjadi haa mari2 kita buat menda yang simple nih he3

khalisyaa said...

weh danial...
rugi tak panjat..
jum r pnjat broga..
mmg cantek r..
klo ko nak aku gtau tmpt die ktne..
hehe

Lt. fDanialz said...

aku tau semenyih tu kat mane.. sebab aku pernah mandi air terjun kat situ..

tapi aku tak pasan lak broga tu kat mane..

next trip broga, ko bawak lak aku sekali hehehe

khalisyaa said...

bleh2..
hehe..
eh katne air terjun tu??
nk g jugak la..
katne.katne??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails