Friday, January 8, 2010

Bila masa yang tepat akan tiba?

Akal rase macam nak putus asa. Hati kate jangan. Teruskan mencuba dan jangan cepat mengalah.

" Percayalah kepada Tuhan dan bersyukurlah kepadaNya bahawa kite selalu diberikan yang terbaik, sesuai dengan usaha kite. Tak perlu berkeras hati, die akan memberi kite di saat yang tepat apa yang kite perlukan.."

Bile saat yang tepat tu akan tiba? Aku dah penat menunggu.

Ya Allah, berilah aku kekuatan. Janganlah kau pergi jauh dari sisi aku kerana aku masih memerlukan perlindungan darimu.



*********


Hari ni letih berjalan. Dari animal house ke lab pharmaco. Dari lab pharmaco ke animal house. Dari animal house ke cafe.hmm...cafe fakulti ade ganti tender baru. Aku akan merindukan Abg Faizal.heh~ Slalu paw duit syiling abg Faizal sbb tak cukup duit nak beli surat khabar. Kosmo kat kolej dijual 70 sen jek. Slalu pegi fac mesti bawak duit RM5 jek. Takot terover use plak. Beli food untuk lunch plus dengan air teh ais total dah RM4.50. Kurang 20sen nak beli kosmo. Sengih skit kat abg Faizal sure dapat kosmo free. Sebab die kate salu lepas baca paper mesti buang. Takpun buat alas meja ke. Lebih baek sedekah kat orang. Aku jela yang rajin beli surat khabar sebab nak update brite2 terkini. Takot nanti ketinggalan plak. Maklum la, kat kolej memang kera sumbang. Tv takdek, radio kadang2 je denga. Even internet 24 hours pun jarang nak tengok utusan online. Kadang2 jek rajin. Lagipun senang klo nak bace paper dari ngadap laptop.

hmm, smpai sini je rase macam nak menaip. Aku stop dulu.

3 comments:

..nOj.. said...

masa tu akan tiba jugak... tunggu je la... hehehe

zella said...

byknyer berjalan...
xpe2 baik utk kesihatan...

khalisyaa said...

xsabar dah ni...huhuh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails