Tuesday, January 5, 2010

Nak makan chiken chop!

Bismillah...

Projek fyp dah start macam biase lepas 2 minggu delay. Sngt membazirkan mase.huh~ Histopath pun dah boleh start dalam minggu ni dan harap2 dpat setel seme keje dlm mase 2 minggu lagi. InsyaAllah..huh..hahhh...bersemangat!!

Malam kelmarin kluar gi makan dengan cik abg. Cik abg mengidam nak makan ciken chop. Bawak la die gi makan kat area Bangi. Mase tu dekat kul 9 malam. Restoran sngat full. Ramai plak homo sapien yang makan kat situ. Memandangkan perot dah menari nari, ktorg pun decide nk makan kat situ jek. So mulelah mengorder makanan. Aku mintak ciken chop cordon bleu dengan ciken chop Maryland. Name nak marveles je kan. Tapi rase die pun lebih kurang same jek mcm ciken chop biase. Cume yang cordon bleu tu die letak cheese dalam ayam die. Sedap la jugak. Aku tengok ramai family yang makan kat situ. Bawak anak-anak makan skali. Sangat meriah. Yang aku tertarik skali ade satu pasangan suami isteri pakcik makcik dalam lingkungan 50-an makan berdua. Sambil makan tu dorang sembang2 mesra. Romantiknye aku rase. Sebelah meja die pulak ade pasangan suami isteri dengan 3 orang anak kecik 5-6 tahon centu kot. Seme cute2. Mak die nmpk sangt mude dan masih lagi cun. Bapak die pun same. Sambil2 aku makan tu aku tengok je pasangan tu melayan kerenah anak-anak dorg tu. Nampak sgt bahagie. ohooo...Aku suda jeles! Aku ingatkan aku sorg je yg usha family tu, rupenye pasangan pakcik makcik tu pun usha mereka skali. Pastu sengih sorang2. Apela yg dorg pikir agaknye ea. Lepas abes je makan, pasangan pakcik makcik tu pun beredar utk ke kaunter bayaran dan kemudian aku tengok si pakcik ni tadi mengapproach pasangan family bahagie ni. Suare die pun agak jelas untuk aku dengar. Beliau berkate kat salah sorg anak mereka sambil tersenyum,” Nak, nanti bile dah besar, anak bawak mak ayah makan kat sini pulak ye…” Mak ayah si budak tadi ni senyum je lepas pakcik tu cakap macam tu. After that, pakcik tu pun pulang sambil tersenyum dengan penuh makna tersirat. Mase tu aku rase sweet gile lepas tengok drama sebabak tu tadi. Aku rase pakcik makcik tadi mesti tengah rindukan anak anak dorg kan. Sbb tu dorang asik usha2 family bahagie tu tadi jek. Ntah2 aku pun macam dorg tu nnt bile dah tue. hehe....sgt best!


p/s- Rindu pulak kat Seri. Seri dah hilang balek..T_T

4 comments:

nojum70 said...

"In the name of God"
Hello,
please visit my website and add my blog in your site.

http://bahayiatbibaha.blogfa.com

(Thank you)

..nOj.. said...

aiseh... syahdunye... heheh btw lapo terus tgk perkataan CIKEN CHOP... kejam kejam

joegrimjow said...

fyp
teringat ftp
;-)

ciken cop klu makan dengan adik sayang best jugak

khalisyaa said...

haha..meh noj kite makan ciken cop moh...hee..
ftp tu mende joe??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails